"Τι παίζει η τηλεόραση"

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΣΥΡΜΑ

Φίλες μου όλες θα έχετε δει τα γνωστά δέντρα διακόσμησης φτιαγμένα από σύρμα.
Σίγουρα Θα έχετε καταλάβει πως πρόκειται για μια εύκολη δημιουργία που το μόνο που απαιτεί είναι δεξιοτεχνία και υπομονή.
Μπορείτε να το στολίσετε με πέτρες, χάντρες ή πέρλες και να του δώσετε το ύφος που εσείς επιθυμείτε.

Μπορείτε να το κολλήσετε σε μια πέτρα με λεία επιφάνεια ή ακόμη και σε μια ημιπολύτιμη πέτρα. Όμως ακόμη και με ποδαράκια μπορεί να σταθεί αυτούσιο αρκεί να του δώσετε ένα μεγάλο άνοιγμα ώστε να είναι σταθερό.
Αν το κάνετε ψηλό και λίγο σγουρό θα μπορούσε να φιλοξενήσει τα κοσμήματα σας που είναι μικρά σε όγκο όπως σκουλαρίκια και δαχτυλίδια.
Το κόστος για να σας τα φτιάξω εγώ ξεκινά από 14 ευρώ και φτάνει ανάλογα με τα υλικά έως και 30 ευρώ.
Είναι ιδανική λύση για οικονομικά και χρηστικά δώρα τόσο για ονομαστικές γιορτές όσο και για τα Χριστούγεννα.Τα υλικά μας:

Συρματάκι χειροτεχνίας
Γυάλινες χάντρες, κεραμικές χάντρες, χαλκός, ημιπολύτιμοι λίθοι, φυσικές πέτρες και γυάλινες βάσεις.Σιλικόνη ζεστή
Πέτρα


 Αρχικά, αποφασίσουμε πόσο μεγάλο θέλουμε το δεντράκι μας. Το συγκεκριμένο είναι δεντράκι-μινιατούρα, έχει ύψος 10 περίπου εκατοστά χωρίς τη βάση και αποτελείται από 60 κλαδάκια. Σε γενικές γραμμές στη συγκεκριμένη τεχνική που σας παρουσιάζω ισχύει το εξής: για να βρούμε πόσα εκατοστά θα κόψουμε το σύρμα για να φτιάξουμε τα κλαδιά θα πολλαπλασιάσουμε επί τρία το ύψος που επιθυμούμε να έχει το δεντράκι μας: αν π.χ. θέλουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο δέντρο με ύψος 20 εκατοστά, τότε τα συρματάκια-κλαδιά θα πρέπει να είναι 55-60 εκατοστά το καθένα. Για ένα δεντράκι μινιατούρα 10 εκατοστών αρκούν κλαδιά 30 εκατοστών.

Για να κόψουμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα το συρματάκι επιλέγουμε ένα χοντρό βιβλίο του οποίου η περιφέρεια να είναι όσα εκατοστά πρέπει να είναι και τα κλαδιά του δέντρου μας (εδώ 30 περ. εκατοστά). Τυλίγουμε το συρματάκι 60 φορές γύρω από το βιβλίο και κόβουμε, ώστε να πάρουμε 60 συρματάκια των 30 εκατοστών.
Περνάμε μια χάντρα στο καθένα μέχρι το κέντρο του και στρίβουμε 5-6 φορές
Αφού φτιάξουμε τρία από αυτά τα ενώνουμε μεταξύ τους
και τα τρία πρέπει να γίνουν εννιά
 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθούν τα 60 συρματάκια (3 επί 3=9 ) Με τις εννιάδες φτιάχνουμε μικρά ή μεγαλύτερα κλαδιά 9+9=18 ή 9+9+9=27 και στο τέλος τα ενώνουμε όλα μαζί και τα στρίβουμε για να φτιάξουμε τον κορμό.

 
Φροντίζουμε να αφήσουμε 4 εκατοστά πριν να τελειώσει το συρματάκι για να φτιάξουμε τις ρίζες: χωρίζουμε τον κορμό σε 3-4 κομμάτια και στρίβουμε ως την άκρη. Κόβουμε τα συρματάκια που περισσεύουν με το ψαλίδι.
Απλώνουμε λίγο τα κλαδιά που έχουν ταλαιπωρηθεί από το στρίψιμο και κολλάμε με ζεστή σιλικόνη το δεντράκι σε ένα βότσαλο.

Μέρος του θέματος είναι από την ανεράιδα
Δημοσίευση σχολίου